Fabienne Verbeek (GNA): “Ik zie mijn mannen graag”

 KEMPEN 29 september, 2022 Door Guy Van Nieuwenhuysen

GNA doet als bedrijf niet meteen een belletje rinkelen. Toch krijgen we allemaal wel eens te maken met een product van het bedrijf. Want GNA, dat software ontwikkelt om industriële processen te automatiseren en weeg- en brandstofregistratiesystemen verkoopt, ontwikkelde ook de software voor recyclageparken. Wanneer u zich dus met uw identiteitskaart registreert als bezoeker van het recyclagepark, doet u dat via een systeem dat door GNA is ontwikkeld en wordt beheerd.

Nieuwbouw

In april verhuisde GNA naar een nieuw bedrijfsgebouw in Tielen. “Noodzakelijk was dat niet”, verrast Fabienne Verbeek ons. “Ik nam deze beslissing om onze werknemers een aangenamere werkomgeving te bieden. Ik kon het oude gebouw in Herentals goed verkopen. Hier werken we in een zeer mooi gebouw, energiezuinig, waarin we met kleuren en glas een aangename werksfeer hebben gecreëerd. We hebben hier zelfs een fitness, met alles erop en eraan.”

GNA heeft vandaag veertien medewerkers. “Dat waren er ooit meer dan veertig, maar dat vond niemand goed”, geeft Fabienne Verbeek toe. “Ik was de controle wat kwijt. Vandaag hebben we een kleiner, maar erg hecht team. We zijn een gezond bedrijf dat het de voorbije jaren erg goed heeft gedaan.”

Personeel houden

In het nieuwe gebouw is groei wel mogelijk en dat is ook nog steeds Fabiennes ambitie, maar nieuwe mensen, vooral industriële technici, vinden is geen sinecure. Daarom focust de zaakvoerster vooral op het behoud. “Dat lukt. Het verloop is erg laag. Vele mensen werken hier al jaren. Zopas vertelde de werfleider me nog dat hij wekelijks aanbiedingen krijgt, maar verkiest om hier te blijven. Dat maakt me gelukkig.”

Geregeld soep

“Ik probeer mijn mannen – er is ook één vrouw bij – daarom geregeld wat terug te geven. Ik maak soep voor hen en trakteer geregeld. Dat is niet nodig, maar het draagt bij tot de sfeer. Belangrijker is dat ik hun veel vertrouwen en verantwoordelijkheid schenk. En dat ik aandacht heb voor hun partners, die we af en toe ook uitnodigen. Elk jaar is er een familiedag.”

Ecologisch

Fabienne Verbeek woont zelf boven haar bedrijf. Dat is een bewuste keuze. “Ik kan gelukkig goed werk afblokken, maar als ik zin heb om ’s avonds nog wat te werken, moet ik maar naar beneden gaan. Mijn mannen appreciëren ook de ecologische aanpak. Het dak ligt vol zonnepanelen en ons wagenpark is vernieuwd. De hybride wagens laden hier op. Dat is een grote investering, maar die betaalt zichzelf terug.”

“Iedereen verklaarde me gek toen ik de keuze voor een nieuw bedrijfsgebouw maakte, maar ik zie mijn mannen zo graag. Dit is geen investering in bakstenen, maar een investering in een hecht en trouw team.”

Bedrijven steunen kOsh bij GIP-eindwerken

Vanmiddag stelden de leerlingen van het kOsh 6e jaar ‘Elektrische installatietechnieken’ hun eindwerken (GIP’s) voor. Wat hierbij opvalt, is de steun die ze hierbij vanuit verschillende bedrijven hebben mogen ervaren.

‘De afdeling is zo 2 projecten aan het bouwen waar je blokken mee kan sorteren’, zegt leerkracht Tom Vanstreels.  ‘Het ene sorteert op ‘grootte’, het andere op ‘kleur’. Bij de opendeurdag op 5 mei zullen de leerlingen ‘koeken’ sorteren om ze vervolgens uit te delen.’

De steun vanuit de bedrijfswereld manifesteert zich op verschillende terreinen.

‘Zo zijn de leerlingen in het begin van het schooljaar materialen en transportbanden mogen gaan halen bij Mondeléz (LU). Bij de firma Narviflex zijn de leerlingen zelf de banden voor deze transportbanden mogen gaan herstellen.

De firma Sick heeft diverse sensoren aangeleverd en bij GNA zijn ze de elektrische borden gaan monteren. De firma Siemens heeft een tegemoetkoming gedaan in de aankoopprijs van de PLC’s en drives. Medewerkers van Siemens zullen ook nog een opleiding geven en de projecten mee in dienst stellen.

Op zondag 5 mei (11 tot 16 uur) zullen de projecten op de kOsh-opendeurdag aan het publiek getoond worden.

KOsh wil ook in de toekomst meer en meer de weg inslaan om samen met bedrijven naar oplossingen te zoeken en de leerlingen zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen’, besluit Tom Vanstreels.

Op de teamfoto 6 EIT kOsh Scheppersstraat : Stef Lambrechts, Ruben Leysen, Probpal Singh, Thomas Vanlommel en leerkracht Tom Vanstreels.

Johan Temmerman/ Nnieuws.

Genomineerd voor vrouwelijke ondernemer van het jaar

Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder van GNA uit Herentals, is 1 van de 3 genomineerden voor de titel van Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. De zogenaamde Womed Award is een jaarlijkse verkiezing van Markant vzw en Unizo. “Dit is al een hele mooie erkenning, maar ik wil meer en dat is de trofee winnen”, zegt de Kempense onderneemster ambitieus. Koningin Mathilde reikt de onderscheiding uit op 8 maart.

Wondernemer Fabienne Verbeek

De technische beroepswereld is een mannensector. Zo klinkt het stereotype althans. En dat beeld klopt, maar soms wordt die sector geleid door een ambitieuze vrouw. Omringd door mannen, staat Fabienne Verbeek al 22 jaar haar mannetje aan het hoofd van Group NDLE Automation (GNA). Het bedrijf dat gevestigd is in Herentals, legt zich enerzijds toe op het automatiseren van productieprocessen en anderzijds op DifTar. Wat 22 jaar geleden kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een goed draaiende firma waar productieve efficiëntie heerst.

Vernieuwing wagenpark: ecologisch verantwoord

Voor ons is het een statement om ecologisch mee te gaan. Wij kunnen als onderneming heel wat betekenen hierin.

Wat hebben we op dit moment ervoor gedaan:

Wij zijn begonnen om onze containerpark projecten onder de loep te nemen of we hier niet naar het eco gebeuren ons steentje kunnen bijdragen.Zo hebben we onze hardware aangepast om een lager verbruik te verkrijgen. We hebben materialen gebruikt die ecologisch verantwoord zijn, minder afval…