Genomineerd voor vrouwelijke ondernemer van het jaar

Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder van GNA uit Herentals, is 1 van de 3 genomineerden voor de titel van Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. De zogenaamde Womed Award is een jaarlijkse verkiezing van Markant vzw en Unizo. “Dit is al een hele mooie erkenning, maar ik wil meer en dat is de trofee winnen”, zegt de Kempense onderneemster ambitieus. Koningin Mathilde reikt de onderscheiding uit op 8 maart.

GNA automatiseert industriële productieprocessen en recyclageparken, zowel hardware- als softwarematig. Wat de industrie betreft, is het bedrijf vooral actief in de Kempen. Voor recyclageparken gaat dat tot buiten de provinciegrenzen. Bij GNA werken 20 mensen.

Bedrijf in de kijker
“Ik had mij ingeschreven om vooral mijn bedrijf in de kijker te brengen”, vertelt Fabienne Verbeek. “We zouden makkelijk kunnen groeien, maar het ontbreekt ons aan goede technici. Dat is namelijk een knelpuntberoep. Door het bedrijf bekender te maken, hoop ik dat goede werknemers de weg naar ons vinden want we willen blijven groeien. Ik wil naar een verdubbeling van het aantal medewerkers.”

De andere genomineerden voor de Womed Award zijn Elisabeth Lemmens van Kayak Maritime Services en het duo Adinda De Raedt en Froya Deryckere van Froy & Dind. In de beloftecategorie zijn er 5 genomineerden: Lieke Biesemans (Stories by Mabel), Isabel Lambert (Washcot), Sabien Windels (Roof Food), Céline Vroman (Yelski) en Eef Coolen (Bolster).

De award wordt dit jaar voor de 18de keer uitgereikt. De uiteindelijke winnaars worden onder meer verkozen via een publieksstemming. Stemmen voor de Kempense Fabienne Verbeek kan tot 13 februari 2018.

Fabienne Verbeek is een van de sprekers op Made in Kempen Live op 23 februari 2018 in Herentals. Daar brengt ze een inspirerend verhaal over vrouwelijk ondernemerschap.