Vernieuwing wagenpark: ecologisch verantwoord

Voor ons is het een statement om ecologisch mee te gaan. Wij kunnen als onderneming heel wat betekenen hierin.

Wat hebben we op dit moment ervoor gedaan:

Wij zijn begonnen om onze containerpark projecten onder de loep te nemen of we hier niet naar het eco gebeuren ons steentje kunnen bijdragen.Zo hebben we onze hardware aangepast om een lager verbruik te verkrijgen. We hebben materialen gebruikt die ecologisch verantwoord zijn, minder afval…

IGNA ecologisch verantwoord wagenparkn het kantoorgebouw hebben we reeds eerder buildingautomation toegepast. Er zal nooit verlichting, airco of verwarming langer branden dan nodig. Met sensoren is dit volledig afgeblokt. Niet aanwezig is geen verbruik in die ruimte. Een raam open en de verwarming, airco stopt… Dit maakt het verbruik naar elektriciteit en mazout voor onze firma echt minimaal. Het verbruik voor de verwarming van het ganse gebouw is te vergelijken met een normale gezinswoning!!

Maar we hebben niet alleen onze projecten/materialen bekeken, eveneens ons wagenpark.

We komen van een wagenpark met een hoge CO². Nu met de vernieuwing gaan we rijden met wagens die een mega lage CO² uitstoot hebben zodat we ook fiscaal hier ons voordeel uit halen. Het verbruik is ook verlaagd zodat onze kost/wagen ook geminimaliseerd wordt.

En dan spreek ik nog niet over de tevredenheid bij mijn mensen. Ze hebben heel wat wagens mogen testen, verschillende merken, verschillende modellen.

Uiteindelijk werd er 1 wagen uitverkozen als mooiste, hipste, beste, zuinigste, goedkoopste… de BMW X1!

Iedereen content, oh yes!!

Ik heb er dan nog als supplement een automatische transmissie bijgenomen zodat de wagen zo zuinig mogelijk wordt door een lage koppeling. Het was dan nog een verrassing voor mijn mensen die dit niet hadden verwacht! Weer als werkgever gescoord…

Iedereen gelukkig en ecologisch heel goed bezig! Wat wil je nog meer als firma!

We are doing great!