Bedrijven steunen kOsh bij GIP-eindwerken

Vanmiddag stelden de leerlingen van het kOsh 6e jaar ‘Elektrische installatietechnieken’ hun eindwerken (GIP’s) voor. Wat hierbij opvalt, is de steun die ze hierbij vanuit verschillende bedrijven hebben mogen ervaren.

Datum
Categorie
Algemeen
Leestijd
minuten

'De afdeling is zo 2 projecten aan het bouwen waar je blokken mee kan sorteren', zegt leerkracht Tom Vanstreels.  'Het ene sorteert op 'grootte', het andere op 'kleur'. Bij de opendeurdag op 5 mei zullen de leerlingen 'koeken' sorteren om ze vervolgens uit te delen.'

De steun vanuit de bedrijfswereld manifesteert zich op verschillende terreinen.

'Zo zijn de leerlingen in het begin van het schooljaar materialen en transportbanden mogen gaan halen bij Mondeléz (LU). Bij de firma Narviflex zijn de leerlingen zelf de banden voor deze transportbanden mogen gaan herstellen.

De firma Sick heeft diverse sensoren aangeleverd en bij GNA zijn ze de elektrische borden gaan monteren. De firma Siemens heeft een tegemoetkoming gedaan in de aankoopprijs van de PLC's en drives. Medewerkers van Siemens zullen ook nog een opleiding geven en de projecten mee in dienst stellen.

Op zondag 5 mei (11 tot 16 uur) zullen de projecten op de kOsh-opendeurdag aan het publiek getoond worden.

KOsh wil ook in de toekomst meer en meer de weg inslaan om samen met bedrijven naar oplossingen te zoeken en de leerlingen zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen', besluit Tom Vanstreels.

Op de teamfoto 6 EIT kOsh Scheppersstraat : Stef Lambrechts, Ruben Leysen, Probpal Singh, Thomas Vanlommel en leerkracht Tom Vanstreels.

Johan Temmerman/ Nnieuws.