Bedrijven steunen kOsh bij GIP-eindwerken

Vanmiddag stelden de leerlingen van het kOsh 6e jaar ‘Elektrische installatietechnieken’ hun eindwerken (GIP’s) voor. Wat hierbij opvalt, is de steun die ze hierbij vanuit verschillende bedrijven hebben mogen ervaren.

‘De afdeling is zo 2 projecten aan het bouwen waar je blokken mee kan sorteren’, zegt leerkracht Tom Vanstreels.  ‘Het ene sorteert op ‘grootte’, het andere op ‘kleur’. Bij de opendeurdag op 5 mei zullen de leerlingen ‘koeken’ sorteren om ze vervolgens uit te delen.’

De steun vanuit de bedrijfswereld manifesteert zich op verschillende terreinen.

‘Zo zijn de leerlingen in het begin van het schooljaar materialen en transportbanden mogen gaan halen bij Mondeléz (LU). Bij de firma Narviflex zijn de leerlingen zelf de banden voor deze transportbanden mogen gaan herstellen.

De firma Sick heeft diverse sensoren aangeleverd en bij GNA zijn ze de elektrische borden gaan monteren. De firma Siemens heeft een tegemoetkoming gedaan in de aankoopprijs van de PLC’s en drives. Medewerkers van Siemens zullen ook nog een opleiding geven en de projecten mee in dienst stellen.

Op zondag 5 mei (11 tot 16 uur) zullen de projecten op de kOsh-opendeurdag aan het publiek getoond worden.

KOsh wil ook in de toekomst meer en meer de weg inslaan om samen met bedrijven naar oplossingen te zoeken en de leerlingen zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen’, besluit Tom Vanstreels.

Op de teamfoto 6 EIT kOsh Scheppersstraat : Stef Lambrechts, Ruben Leysen, Probpal Singh, Thomas Vanlommel en leerkracht Tom Vanstreels.

Johan Temmerman/ Nnieuws.

Genomineerd voor vrouwelijke ondernemer van het jaar

Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder van GNA uit Herentals, is 1 van de 3 genomineerden voor de titel van Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. De zogenaamde Womed Award is een jaarlijkse verkiezing van Markant vzw en Unizo. “Dit is al een hele mooie erkenning, maar ik wil meer en dat is de trofee winnen”, zegt de Kempense onderneemster ambitieus. Koningin Mathilde reikt de onderscheiding uit op 8 maart.

Wondernemer Fabienne Verbeek

De technische beroepswereld is een mannensector. Zo klinkt het stereotype althans. En dat beeld klopt, maar soms wordt die sector geleid door een ambitieuze vrouw. Omringd door mannen, staat Fabienne Verbeek al 22 jaar haar mannetje aan het hoofd van Group NDLE Automation (GNA). Het bedrijf dat gevestigd is in Herentals, legt zich enerzijds toe op het automatiseren van productieprocessen en anderzijds op DifTar. Wat 22 jaar geleden kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een goed draaiende firma waar productieve efficiëntie heerst.

Vernieuwing wagenpark: ecologisch verantwoord

Voor ons is het een statement om ecologisch mee te gaan. Wij kunnen als onderneming heel wat betekenen hierin.

Wat hebben we op dit moment ervoor gedaan:

Wij zijn begonnen om onze containerpark projecten onder de loep te nemen of we hier niet naar het eco gebeuren ons steentje kunnen bijdragen.Zo hebben we onze hardware aangepast om een lager verbruik te verkrijgen. We hebben materialen gebruikt die ecologisch verantwoord zijn, minder afval…